Przepisy

Kanapki ze schabem i konfiturą

Kanapki ze schabem i konfiturą

  • 20 min + smażenie 15 min
  • 4 os.
  • 540 kcal/os.
  • 5,30 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • schab bez kości extra – 4 kotlety
  • o grubości 2 cm (ok. 600 g)
  • marchew - 2 szt.
  • konfitura z truskawek i rabarbaru
  • musztarda - 4 łyżki
  • korniszony - 1 słoik
  • jogurt naturalny - 3 łyżki
  • sałata lodowa - 1/2 szt.
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • kromki ulubionego chleba – 8 szt.
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • cukier - 1/4 łyżki
  • sól - 1/2 łyżeczki
  • pieprz - 1/2 łyżeczki
  • pergamin

Krok 1.

Mięso umyj i osusz. Lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2.

Sałatę lodową porwij na drobne kawałki. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Korniszony pokrój w drobne paski. Dodaj 2 łyżki oliwy, jogurt i pietruszkę. Wsyp 1/2 łyżeczki soli i odrobinę pieprzu. Wymieszaj. W razie konieczności dodaj cukier.

Krok 3.

Kotlety smaż na dobrze rozgrzanej patelni po 5-7 minut z każdej strony. Przełóż na pergamin, aby odsączyć je z tłuszczu. Następnie pokrój w ukośne paski o grubości ok. 0,5 cm.

Krok 4.

4 kromki chleba posmaruj konfiturą, a pozostałe 4 musztardą. Na kromkach posmarowanych konfiturą ułóż pokrojone kotlety, następnie wcześniej przygotowaną sałatkę i przykryj pozostałymi kromkami. Kanapki podawaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry