Krok 1.
Mięso umyj i osusz. Oprósz solą, pieprzem oraz drobno posiekanym tymiankiem. Odstaw na 30 minut.
Mięso umyj i osusz. Oprósz solą, pieprzem oraz drobno posiekanym tymiankiem. Odstaw na 30 minut.
Nektarynki pozbawione pestek pokrój w ćwiartki i włóż do małego rondla. Dodaj ocet winny i podgrzewaj przez kilka minut, aż nektarynki puszczą sok, ale nie rozpadną się. Dodaj starty imbir, cukier i delikatnie mieszając, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści.
Na patelni rozgrzej tłuszcz do smażania. Smaż kotlety po kilka minut z każdej strony. W tym czasie ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu.
Na głębokiej patelni rozpuść masło i lekko podsmaż drobno posiekany czosnek. Dodaj warzywa i podsmażaj do momentu, aż będą miękkie. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Kotlety polane sosem ułóż na talerzu obok kaszy gryczanej i warzyw. Smacznego!