Krok 1.
Umyte mięso pokrój w paski, oprósz mąką i podsmażaj na oleju do uzyskania rumianego koloru (ok. 10 min).
Umyte mięso pokrój w paski, oprósz mąką i podsmażaj na oleju do uzyskania rumianego koloru (ok. 10 min).
Marchewkę i paprykę pokrój w cienkie słupki, cebulę w piórka, a czosnek i szczypior posiekaj. Smaż chwilę na patelni.
Przygotuj gulasz. Fix do potraw chińskich wymieszaj z wodą, dodaj do mięsa i gotuj przez 10 minut. Po tym czasie dorzuć posiekane warzywa i duś kolejne 15 minut.
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przypraw go czarnuszką i szczypiorkiem. Na talerzu zrób kopczyk z ryżu (brzegi i dno kubka posmaruj oliwą, włóż ryż i dociśnij do brzegów, następnie lekko potrząsając, wysuń ryż na talerz). W oddzielnej miseczce podaj gulasz. Obok połóż warzywa.
Smacznego!