Przepisy

Egzotyczny gulasz wieprzowy z szynki

Egzotyczny gulasz wieprzowy z szynki

  • 25 min. + duszenie 35 min.
  • 4 os.
  • 430 kcal/os.
  • 6,30 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • szynka wieprzowa bez kości - 1/2 kg
  • fix do potraw chińskich - 1 opak.
  • marchewka - 1 szt.
  • papryka czerwona
  • konserwowa - 1 opak.
  • biały ryż - 300 g
  • olej - 3 łyżki
  • papryka żółta - 1 szt.
  • czarnuszka - 2 łyżki
  • cebula czerwona - 2 szt.
  • szczypior - 1 pęczek
  • czosnek - 3 ząbki
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • sól, pieprz

Krok 1.

Umyte mięso pokrój w paski, oprósz mąką i podsmażaj na oleju do uzyskania rumianego koloru (ok. 10 min).

Krok 2.

Marchewkę i paprykę pokrój w cienkie słupki, cebulę w piórka, a czosnek i szczypior posiekaj. Smaż chwilę na patelni.

Krok 3.

Przygotuj gulasz. Fix do potraw chińskich wymieszaj z wodą, dodaj do mięsa i gotuj przez 10 minut. Po tym czasie dorzuć posiekane warzywa i duś kolejne 15 minut.

Krok 4.

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przypraw go czarnuszką i szczypiorkiem. Na talerzu zrób kopczyk z ryżu (brzegi i dno kubka posmaruj oliwą, włóż ryż i dociśnij do brzegów, następnie lekko potrząsając, wysuń ryż na talerz). W oddzielnej miseczce podaj gulasz. Obok połóż warzywa.
Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry