Krok 1.
Szynkę pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. Dopraw solą, pieprzem, suszoną bazylią, oregano oraz przyprawą do grilla.
Szynkę pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. Dopraw solą, pieprzem, suszoną bazylią, oregano oraz przyprawą do grilla.
Pomidora, paprykę i cebulę pokrój w średniej wielkości cząstki, a cukinię w plastry. Dopraw oliwą, solą i pieprzem.
Warzywa i mięso ułóż na ruszcie. Następnie przeciśnij czosnek przez praskę i wymieszaj z posiekanym koperkiem i masłem. Ulubione pieczywo pokrój w duże kawałki, posmaruj masłem czosnkowym. Ułóż na ruszcie. Grilluj na średnim ogniu.
Przygotuj dip tysiąca wysp, mieszając ketchup i majonez. Do smaku dopraw go solą i pieprzem. Gdy będziesz grillować na średnim ogniu mięso, warzywa i pieczywo, odstaw dip, aby jego smak się przegryzł. Na talerzu ułóż kawałek szynki, obok połóż zgrillowane warzywa i pieczywo z masłem czosnkowym. Smacznego!