Przepisy

Grillowany filet z warzywami

Grillowany filet z warzywami

  • 20 min + grillowanie 25 min
  • 4 os.
  • 450 kcal/os.
  • 6,70 zł./os.

drukuj pobierz



Lista zakupów

  • filet z piersi kurczaka - 1 kg
  • ziemniaki - 1/2 kg
  • czosnek - 1 główka
  • suszony tymianek - 1 łyżeczka
  • chrzan - 1 słoik
  • buraczki czerwone - 1 słoik
  • suszona bazylia - 1 łyżeczka
  • pomidorki koktajlowe - 1/2 opak.
  • olej - 1/2 szklanki
  • cukinia - 1 szt.
  • musztarda - 1 słoik
  • sól, pieprz

Krok 1.

Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry o grubości 2 cm. Zamarynuj w mieszance soli, pieprzu, bazylii, tymianku i musztardy.

Krok 2.

Ziemniaki pokrój na ćwiartki, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.

Krok 3.

Cukinię pokrój w plastry i razem z pomidorkami ułóż na grillu.

Krok 4.

Grilluj zamarynowanego kurczaka przez 25 minut, a warzywa do zarumienienia się. Buraczki przesmaż na patelni. Zgrillowany filet z piersi kurczaka serwujemy z warzywami i ziemniakami, dodajemy chrzan, obok wykładamy buraczki. Smacznego!