Przepisy

Chińska karkówka

Chińska karkówka

  • 25 min + gotowanie 20 min
  • 4 os.
  • 440 kcal/os.
  • 6,20 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • karkówka - 500 g
  • przyprawa do wieprzowiny - 1 łyżka
  • czosnek - 2 szt.
  • por - 1 szt.
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • ryż długoziarnisty - 300 g
  • sos sojowy - 1 łyżeczka
  • miód - 1 łyżka
  • kapusta pekińska - 1/2 szt.
  • papryka zielona - 1 szt.
  • papryka ostra - 1 łyżka
  • imbir mielony - 2 łyżeczki
  • ocet winny - 1 łyżeczka
  • olej - 4 łyżki

Krok 1.

Karkówkę pokrój w paski. Zamarynuj w mieszance przyprawy do wieprzowiny, łyżeczki imbiru, ostrej papryki oraz łyżeczki sosu sojowego.

Krok 2.

Kapustę pekińską, pora i paprykę pokrój w paski, dodaj posiekany czosnek. Wszystkie składniki wymieszaj z mąką.

Krok 3.

Na rozgrzanej patelni usmaż mięso. Gdy uzyska złoty kolor, dodaj warzywa i smaż przez kolejne 10 minut. Na koniec dodaj ocet winny.

Krok 4.

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu dodaj miód oraz imbir. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry