Krok 1.
Szynkę pokrój na plastry o grubości 2 cm. Mięso oprósz przyprawami. Smaż na patelni z każdej strony przez 2 minuty.
Szynkę pokrój na plastry o grubości 2 cm. Mięso oprósz przyprawami. Smaż na patelni z każdej strony przez 2 minuty.
Paprykę żółtą i czerwoną pokrój w cząstki, a cebulę w piórka. Czosnek posiekaj.
Szynkę włóż do naczynia żaroodpornego, polej miodem i dodaj piwo. Obłóż warzywami. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. W międzyczasie wstaw ziemniaki do gotowania.
Ugotowane ziemniaki ugnieć na purée, dodaj chrzan, jaja oraz mąkę. Uformuj wałeczki i smaż je na głębokim oleju do zarumienienia. Na talerz wyłóż warzywa i szynkę polaną wywarem z pieczenia, obok ułóż kluseczki ziemniaczane. Smacznego!