Przepisy

Makaron z kurczakiem i brokułem

Makaron z kurczakiem i brokułem

  • 15 min.
  • 4 os.
  • 420 kcal/os.
  • 6,50 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • filet z kurczaka - 600 g
  • makaron - 250 g
  • mrożone różyczki brokuła - 1 opak.
  • ser żółty - 100 g
  • marchewka - 1 szt.
  • słonecznik łuskany - 50 g
  • przyprawa Vegeta - 1 łyżeczka
  • masło - 1/4 kostki
  • kostka rosołowa Knorr - 1/4 kostki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • por - 1 szt.
  • papryka czerwona - 1 szt.
  • czosnek - 4 ząbki
  • liść laurowy - 2 szt.
  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • sól, pieprz

Krok 1.

Filet z kurczaka umyj i pokrój w paski.

Krok 2.

Pora, paprykę oraz obraną marchewkę pokrój w cienkie paski. Podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem. Po 5 minutach dodaj rozmrożone różyczki brokuła, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawę Vegetę, kostkę rosołową i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 3.

W osolonej wodzie ugotuj makaron według zaleceń producenta na opakowaniu. Upraż na suchej, rozgrzanej patelni pół opakowania słonecznika do zarumienienia ziaren.

Krok 4.

Do mięsa i warzyw dodaj posiekany czosnek i natkę pietruszki. Smaż 2 minuty. Ser żółty zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na makaron połóż mięso z warzywami i posyp wszystko uprażonym słonecznikiem oraz serem. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry