Przepisy

Ćwiartki z kurczaka faszerowane mozzarellą

Ćwiartki z kurczaka faszerowane mozzarellą

  • 17 min. + smażenie 25 min.
  • 4 os.
  • 450 kcal/os.
  • 6,50 zł./os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • ćwiartka z kurczaka - 4 szt.
  • ziemniaki wczesne - 1 kg
  • pomidor - 2 szt.
  • masło - 100 g
  • ser mozzarella - 250 g
  • szpinak mrożony - 1 opak.
  • koper - 1 pęczek
  • bazylia - 1 pęczek
  • olej - 4 łyżki
  • majeranek - 2 łyżeczki
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • papryka żółta - 1 szt.
  • czosnek - 4 ząbki
  • sól, pieprz

Krok 1.

Umyj ćwiartki z kurczaka, w kilku miejscach natnij skórę kurczaka na głębokość ok. 2 cm (długość odpowiadającą plastrowi sera). W powstałe nacięcie włóż palce i rozchyl mięso, a w powstały otwór włóż plasterek mozzarelli. Natrzyj solą i pieprzem. Smaż na patelni na wolnym ogniu pod przykryciem razem z posiekaną bazylią.

Krok 2.

Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki i usmaż na patelni z przyprawami - majerankiem, solą i pieprzem. Dodaj koper włoski, pokrojone w kostkę pomidory oraz pokrojoną w paski paprykę.

Krok 3.

Rozmrożony szpinak przesmaż na patelni z posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem.

Krok 4.

Szczypiorek posiekaj, wymieszaj z masłem i dodaj do kurczaka pod koniec smażenia mięsa. Udka nabiorą świeżego maślano-szczypiorkowego smaku. Ćwiartki z kurczaka ułóż na talerzu razem z ziemniakami i warzywami. Posyp szczypiorkiem. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry