Przepisy

Schabowa potrawka słodko-kwaśna

Schabowa potrawka słodko-kwaśna

  • 20 min + smażenie 15 min
  • 4 os.
  • 480 kcal/os.
  • 6,80 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • schab bez kości - 0,5 kg
  • ananas z puszki - 100 g
  • seler naciowy - 1 szt.
  • cytryna - 1 szt.
  • ryż paraboliczny - 300 g
  • por - 1 szt.
  • olej - 2 łyżki
  • bulion drobiowy - 1,5 szklanki
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • papryka czerwona - 1 średnia szt.
  • imbir świeży - 1 mały korzeń
  • orzechy włoskie - 2 łyżki
  • pomidor - 2 średnie szt.
  • pietruszka - 1 pęczek
  • masło - 100 g
  • sól, pieprz

Krok 1.

Umyty schab pokrój w cienkie paski. Wrzuć do garnka i smaż na oleju ok. 2 minuty, dodaj sól i pieprz do smaku.

Krok 2.

Warzywa umyj i pokrój w cienkie paski (tzw. siekanie w juljenkę).

Krok 3.

Ugotuj ryż wedle zaleceń na opakowaniu. Po tym czasie, do gotowego ryżu dodaj posiekane orzechy.

Krok 4.

Warzywa dodaj do schabu, wciśnij sok z cytryny, dodaj posiekany imbir i ananasa z puszki z połową soku. Seler naciowy pokrój w drobną kostkę, podobnie pomidory, dodaj odrobinę oleju, sos sojowy, posiekaną pietruszkę, dopraw solą i pieprzem i duś przez 15 minut. Na talerz wyłóż ryż, a na nim połóż schab z warzywami. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry