Przepisy

Kurczak z ananasem

Kurczak z ananasem

  • 15 min + smażenie 35 min
  • 4 os.
  • 450 kcal/os.
  • 5,60 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • pierś z kurczaka ze skórą i kością - ok. 1 kg
  • masło - 1/2 kostki
  • mix sałat - 1 opak.
  • sos sojowy ciemny - 3 łyżki
  • papryczka chili czerwona - 1/2 łyżeczki
  • kasza jaglana - 250 g
  • puszka ananasów - 1 opak.
  • czosnek - 4 ząbki
  • olej rzepakowy - 1 łyżka
  • woda - 1/2 szklanki
  • curry - 1/2 łyżeczki
  • pomidorki cherry - 1 opak.

Krok 1.

Pierś z kurczaka natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem (ilość czosnku według uznania, najlepiej
ok. 4-5 ząbków), sosem sojowym, olejem i pozostałymi przyprawami. Odstaw na 10 minut.

Krok 2.

Przełóż mięso na patelnię i smaż na złoty kolor po 2,5 minuty z każdej strony. Następnie włóż mięso do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz pod przykryciem w temperaturze 170 stopni przez kolejne 20 minut.

Krok 3.

Do gotowego mięsa dodaj pokrojonego w kostkę ananasa z puszki i dolej połowę zalewy (sok z ananasa).

Krok 4.

Ugotuj kaszę jaglaną (według przepisu na opakowaniu) i wymieszaj z masłem. Bardzo smacznym i prostym dodatkiem do dania może być mix sałat z pomidorkami cherry. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry