Krok 1.
Pokrój kurczaka w kostkę i podsmaż na maśle. Dodaj posiekaną cebulę szalotkę, czosnek oraz curry. Duś całość 10 minut.
Pokrój kurczaka w kostkę i podsmaż na maśle. Dodaj posiekaną cebulę szalotkę, czosnek oraz curry. Duś całość 10 minut.
Obierz buraki i pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj je z miodem i cukrem, wyłóż na blachę i wstaw do piekarnika na 15 min. Piecz w temperaturze 175 oC.
W tym czasie ugotuj ziemniaki. Gdy będą gotowe, wbij do nich 2 żółtka, dodaj masło i gałkę muszkatołową, a następnie ugnieć na purée.
Do uduszonego kurczaka dodaj śmietanę kremową i posiekaną natkę pietruszki (według uznania). Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na talerz wyłóż ziemniaki, obok upieczone buraki i potrawkę curry z kurczaka. Posyp natką pietruszki.