Przepisy

Ser żółty zawijany w boczku i panierce

Ser żółty zawijany w boczku i panierce

  • 40 min + gotowanie 20 min
  • 4 os.
  • 850 kcal/os.
  • 5,20 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • 0,5 kg żółtego sera
  • 12 plastrów boczku wędzonego
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 3 marchewki
  • 250 g masła
  • 250 g kaszy kuskus
  • 150 g zielonego groszku

Krok 1.

Ser pokrój na równe kawałki, każdą część owiń boczkiem i opanieruj w jajku, mące i bułce tartej.

Krok 2.

Opanierowany ser obsmaż na patelni do zarumienienia bułki.

Krok 3.

Kaszę kuskus zalej wrzątkiem, dodaj łyżkę masła i odstaw pod przykryciem na 10 min.

Krok 4.

Obierz marchewki i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć do garnka z połową kostki masła i na wolnym ogniu duś pod przykryciem, dolewając co kilka minut odrobinę wody. Do miękkiej marchewki dodaj odcedzony groszek z puszki i zdejmij z ognia. Dopraw do smaku solą i odrobiną cukru. Ser podawaj z kaszą kuskus i marchewką z groszkiem.

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry