Przepisy

Łopatka wieprzowa w rozmarynie

Łopatka wieprzowa w rozmarynie

  • 75 min
  • 4 os.
  • 800 kcal/os.
  • 4,70 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • 800 g łopatki wieprzowej
  • 1 kg ziemniaków
  • 500 g ogórków kiszonych
  • 2 łyżki miodu
  • 100 g śmietany
  • ketchup
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki mąki
  • rozmaryn
  • pieprz kolorowy
  • sól

Krok 1.

Łopatkę zamarynować w pieprzu kolorowym, soli, czosnku, rozmarynie oraz natrzeć ketchupem. Wstawić do piekarnika na godzinę i piec w temp. 170 oC (zawiniętą w folię aluminiową).

Krok 2.

Ziemniaki dobrze umyć i pokroić w cząstki. Obsypać rozmarynem, solą, pieprzem i wstawić do piekarnika na 30 minut przed końcem pieczenia łopatki.

Krok 3.

Ogórki kiszone pokroić w drobne paski. Wrzucić je na patelnię i dodać miód oraz rozmaryn. Podsmażać kilka   minut i dodać drobno posiekane 2 ząbki czosnku.

Krok 4.

Wywar z pieczonej łopatki zlać do rondelka. Doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę i zagęścić mąką.

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry