Przepisy

Muszle makaronowe zapiekane z serem

Muszle makaronowe zapiekane z serem

  • 40 min bez pieczenia
  • 4 os.
  • 710 kcal/os.
  • 5,70 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • 250 g makaronu conchiglioni
  • 150 g sera Złoty Mazur
  • 200 ml śmietany 18% Natur Zott
  • 25 g Osełki Śniadaniowej
  • 4 jajka Farmio
  • 1 opak. szpinaku mrożonego Hortex
  • 2 białe cebule
  • 1 czosnek
  • 50 g orzechów włoskich Bakalland
  • 50 g żurawiny
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz cytrynowy, gałka muszkatołowa

Krok 1.

Na patelni na małym ogniu rozmroź szpinak. Odcedź go. Na tłuszczu zeszklij cebulę i czosnek, dodaj szpinak i dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dodaj żurawinę i orzechy.

Krok 2.

Nafaszeruj makaron szpinakiem. Do pozostałego szpinaku dodaj śmietanę i roztrzepane jajka. Ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.

Krok 3.

Zalej przygotowanym sosem i posyp świeżo startym serem.

Krok 4.

Piecz w temperaturze 180 oC przez około 40 minut. Przed podaniem posyp szczypiorkiem. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry