Krok 1.
Zeszklij cebulę skrojoną w kostkę, chili i czosnek na maśle klarowanym. Mięso skrój w drobną kostkę, wymieszaj z solą, pieprzem, przyprawą Chili con carne i dodaj do cebuli.
Zeszklij cebulę skrojoną w kostkę, chili i czosnek na maśle klarowanym. Mięso skrój w drobną kostkę, wymieszaj z solą, pieprzem, przyprawą Chili con carne i dodaj do cebuli.
Po 10 minutach dopraw łyżeczką cynamonu, dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Dodaj kukurydzę i fasolę, skrop sokiem z 1 limonki. Dodaj ocet balsamiczny, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, kolendrę i dokładnie wymieszaj.
Tortille lekko zarumień na suchej patelni. Nałóż 8 równych porcji na tortille i zwiń jak krokiety.
Przygotowanie salsy: rozgnieć awokado, dopraw solą, pieprzem do smaku i sokiem z 1 limonki. Dodaj drobno skrojonego pomidora oraz pokrojone w cząstki mandarynki i wymieszaj.
Tortille podawaj przekrojone pod kątem z salsą w małej miseczce. Smacznego!