Przepisy

Domowa chińszczyzna z piersią z kurczaka

Domowa chińszczyzna z piersią z kurczaka

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w cienkie paseczki.
Olej rozgrzać w woku i smażyć na nim kurczaka, paprykę i cebulę pokroić w paseczki i dorzucić do woka kiedy kurczak będzie już podsmażony

Następnie do woka dodać mrożone warzywa i przyprawy, smażyć przez ok 10 min pod przykryciem
Dodać 500 ml wody i wrzucić makaron, wszystko razem wymieszać, wyłączyć ogień i poczekać aż makaron wchłonie cały płyn. W razie potrzeby dolać wody.

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 200 g chińskiego makaronu
  • 450 g mieszanki chińskich mrożonych warzyw
  • 1/2 szkl mrożonego groszku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 i 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki chii
  • 4 łyżki oleju
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz i sól

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry