Przepisy

Tarteletki z musem czekoladowym i jagodami

Tarteletki z musem czekoladowym i jagodami

Autor: Ewa

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Wszystkie składniki na ciasto umieścić w robocie z nożami do siekania. Połączyć je a potem szybko zagnieść i zawinąć ciasto w folię spożywczą.

Schować je do lodówki na godzinę.

Mleko zmiksować z proszkiem na mus do zgęstnienia, przełożyć do rękawa cukierniczego, zakładając dekoracyjną końcówkę i schować mus do lodówki na dwie godziny.
Foremki do tarteletek o średnicy 12 cm posmarować masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą.
Schłodzone ciasto podzielić na 6 części, rozwałkować na placki i wyłożyć nimi foremki a potem nakłuć ciasto widelcem.

Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut.
Upieczone spody wyjąć z foremek i wystudzić.
Potem spody napełnić musem i posypać jagodami a na koniec udekorować dowolną miętą ( u mnie cytrynową ).

Składniki

Ciasto:

  • 2 żółtka
  • 1 łyżka wody
  • 125 g margaryny lub masła
  • 1 szczypta soli
  • 250 g mąki pszennej typ 500
  • 2 łyżki cukru pudru

Mus:

  • 250 ml mleka
  • 200 g musu czekoladowego ( proszek )

Dodatkowo:

  • 2/3 szk jagód

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry