Przepisy

Ciasto borówkowo-malinowe

Ciasto borówkowo-malinowe

Autor: Joanna

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrami, następnie stopniowo dodawać po jednym żółtku. Następnie delikatnie dodawać mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Nie miksować tylko delikatnie wymieszać szpatułką. Dno blaszki wyłożyć papierem, piec w 180 st., przez ok.25 - 30 min. Odstawić do ostygnięcia.

Jogurt odsączać przez ok 1 godz na czystej ścierce,. Galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej wody. serek zmiksować z cukrem i odsączonym jogurtem, następnie dodać połowę zimnej galaretki i znów zmiksować, gdy wrzucimy do masy borówki już tylko delikatnie ją mieszamy.

Biszkopt nasączamy wodą z syropem, a następnie wylewamy na niego rzadką jeszcze masę, odstawiamy do zastygnięcia. Następnie na masie układamy maliny i zalewamy resztą galaretki. Ciasto odstawiamy na ok 2 h do lodówki.

Smacznego!

Składniki

Na tortownicę 24 cm:

  • 3 jajka
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 budyń waniliowy bez cukru
  • 1/3 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 125 g serka mascarpone
  • 1 i 1/2 galaretki malinowej
  • 2 łyżki cukru
  • 250 g borówki amerykańskiej
  • 350 g malin
  • 1/2 szkl wody i 2 łyżki syropu malinowego do nasączenia

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry