Przepisy

Pierogi z jagodami i serem

Pierogi z jagodami i serem

Autor: Ewa

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Twaróg rozgnieść z cukrem i wymieszać z kaszą manna i jagodami.

Do miski wsypac makę, dodać sól, mieszając widelcem wlewać mleko, olej, wodę wymieszaną z jajkiem.
Połączyć składniki i wyrobić elastyczne ciasto. Wałkować je, wycinać kółka i układać porcje farszu, zlepiać pierogi i układać na ściereczce. Pierogi gotować w osolonej wodzie kilka minut od wypłyniecia.

Wyjmować łyżką cedzakową na talerze, polać smietaną i dodatkowo posypac świeżymi jagodami.

Składniki

Ciasto:

  • 500 g mąki typ 500
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 50 ml oleju
  • 1 małe jajko
  • 1/2 łyżeczka soli

Nadzienie:

  • 2 szk jagód świeżych
  • 350 g twarogu
  • cukier do smaku
  • 2 łyżki kaszy manny

Dodatkowo:

  • 1 szk kwaśnej śmietany
  • jagody do posypania

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry