Przepisy

Zupa

Zupa "Owocowy odlot"

Autor: Monika

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Umyte owoce miksujemy. Wodę z cukrem ,cynamonem i goździkami gotujemy ok 10 min. Dolewamy sok malinowy. Odstawiamy do schłodzenia. Po schłodzeniu syrop wlewamy do owoców. Usuwamy goździki.Do zupy wlewamy sok pomarańczowy i cytrynowy.

Dodajemy jogurt malinowy i śmietanę. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Następnie wlewamy zupę na talerz, wrzucamy całe owoce malin, jagód i truskawki, oraz cząstki pomarańczy. Dekorujemy miętą i posypujemy cukrem pudrem.

Składniki

  • 500 g świeżych malin
  • gałązka mięty
  • cukier do smaku
  • 250 g świeżych jagód
  • 250 g truskawek
  • 100 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
  • 2 łyżki miodu
  • 300 ml wody
  • szklanka soku malinowego
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 3 szt goździków
  • 220 g jogurtu malinowego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka soku z cytryny

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry