Przepisy

Sernik jagodowy Natalci

Sernik jagodowy Natalci

Autor: Milena

Przygotowanie

Krok po kroku...

Dno tortownicy(średnica 24) wykładamy nasączonymi w wodzie gazowanej biszkoptami..

Do wysokiego naczynia przelewamy mleko, dodajemy sernik na zimno-miksujemy. Masę dzielimy na 2części. Do jednej dodajemy jagody, a drugą pozostawiamy bez zmian. Masy wykładamy na przemian robiąc małe zygzaki. Układamy jagody.

Galaretki rozpuszczamy w 800ml wrzącej wody. Jedną Zostawiamy do lekkiego stężenia a drugą do mocnego stężenia. Gdy galaretka mocno stężeje kroimy ją w kwadraty, posypujemy górę sernika i zalewamy tężejącą galaretką. Podawać schłodzoną.

Składniki

  • 1opakowanie sernika na zimno
  • 500ml schłodzonego mleka

Dodatkowo:

  • biszkopty
  • 2galaretki jagodowe
  • jagody
  • woda gazowana