phone icons
screen bg screen 2 screen 3 screen 4 screen 5 screen 6 screen 1

LICZNE KORZYŚCI
Z APLIKACJĄ MOBILNĄ DELIKATESY CENTRUM

text icon 1

Masz Delikartę
zawsze pod ręką

text icon 2

Aktywujesz
kupony promocyjne

text icon 3

Sprawdzasz swoje oszczędności
i historię zakupów

text icon 4

Sprawdzasz gazetki
i aktualne promocje

text icon 5

Wygodnie tworzysz
listy zakupowe

text icon 6

Inspirujesz się
przepisami

Przepisy

Racuchowy sernik z truskawkami

Racuchowy sernik z truskawkami

Autor: Marta

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

1. Racuchy kokosowe: wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie miksujemy. Smażymy 3 duże racuchy, (śr.ok.26cm)

2. Masa serowa: margarynę ucieramy z cukrem na puch, cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku, dodajemy ser oraz budyń. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do sera. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki i łączymy z masą serową.

3. Tortownicę o takiej średnicy jak smażyliśmy racuchy (u mnie 28cm) wykładamy papierem do pieczenia, układamy na przemian racuchy i masa serowa. Ostatnia warstwą jest ser. Pieczemy ok.50 min w temp.190 stopni.

4. Wystudzony sernik dekorujemy polewa i truskawkami

Składniki

Racuchy kokosowe:

  • 1 i 1/2 szkl. maślanki
  • 2 i 1/2 szkl. mąki
  • 1 szkl. kokosu
  • 2 łyżeczko sody oczyszczonej
  • 2 jajka
  • 7 łyżek cukru
  • tłuszcz do smażenia

Masa serowa:

  • 0,5 kg sera białego
  • 1/2 margaryny
  • 4 jajka
  • 3/4 skzl. cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 0,5 kg truskawek

Dekoracja:

  • polewa czekoladowa
  • truskawki

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry