Przepisy

Torcik z truskawkami i prażonymi migdałami

Torcik z truskawkami i prażonymi migdałami

Autor: Elżbieta

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Ciasto

Masło lub margarynę stopić. Biszkopty pokruszyć i połączyć z
tłuszczem. Tortownicę o średnicy 24 cm wykleić ciastem i odstawić do lodówki na 30 minut.

Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Owoce pokroić w plasterki.
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.

Krem

Żelatynę rozpuścić w 120 ml gorącej wody , ostudzić. Ostudzoną żelatynę połączyć z serkiem śmietankowym. Kremówkę ubić z cukrem
pudrem na puszysty krem i delikatnie wymieszać z serkiem.

Na ciasto położyć krem i truskawki pokrojone w plasterki. Wierz torcika posypać prażonymi migdałami. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Składniki

Ciasto:

  • 150g biszkoptów lub ciasteczek maślanych
  • 100 g masła lub margaryny

Krem:

  • 450 g serka śmietankowego
  • 400 ml śmietanki kremówki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru do kremu
  • 200 g świeżych truskawek
  • 30g płatków migdałowych
  • 4 łyżki żelatyny spożywczej

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry