Przepisy

Torcik z musem truskawkowym i masą z serka homogenizowanego

Torcik z musem truskawkowym i masą z serka homogenizowanego

Autor: Katarzyna

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Biszkopt

Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję żółtka oraz cukier. Nie przerywając ubijania dodaję olej, mąkę, ocet, kakao i proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni.

Masa

Galaretki cytrynowe rozpuszczam w 500 ml wrzącej wody. Studzę. Zimny serek homogenizowany miksuję z tężejącą galaretką. Masę wykładam na przestudzony biszkopt. Wyrównuję. Odstawiam do stężenia.

Mus truskawkowy

Truskawki miksuję blenderem na gładki mus. Mus przelewam do garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki truskawkowe. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęsty mus wykładam na ciasto i wyrównuję. Ciasto wstawiam na godzinę do lodówki.
Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Ubitą śmietaną dekoruję wierzch ciasta. 

Składniki

Biszkopt:

  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki octu
  • 1,5 łyżki kakao

Masa:

  • 500g serka homogenizowanego waniliowego
  • 2 opakowania galaretki cytrynowej

Mus truskawkowy:

  • 1/2 kg truskawek
  • 2 opakowania galaretki truskawkowej

Dodatkowo:

  • 150 ml śmietany 36%
  • 1/2 łyżki cukru pudru.

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry