
Gorącą i przegotowaną wodę wlać do miski, wsypać galaretki agrestowe o dokładnie wymieszać a potem schłodzić.
Do innej miski przełożyć serek i jogurt, zmiksować a potem dodać chłodną ale lekko tężejącą galaretkę i dobrze wymieszać.
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami i na nie wylać masę serowo jogurtową.
Następnie za pomocą łyżki kłaść konfiturę wyjętą prosto z lodówki robiąc kleksy.
Jeżeli kleksy konfitury się do końca nie zatopią w masie lekko je docisnąć łyżką.
Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia masy.
Gdy sernik się chłodzi w 500 ml gorącej i przegotowanej wodzie rozpuścić galaretkę truskawkową i schłodzić.
Może lekko stężeć ale być jeszcze płynna.
Truskawki umyć, oderwać szypułki i pokroić w grubsze plastry a potem ułożyć je na zastygłym serniku tak aby jeden plaster nachodził na drugi.
Gdy truskawki są rozłożone wylać na nie galaretkę i ponownie wstawić tortownicę do lodówki do stężenia.