Przepisy

Deser serowo-truskawkowy

Deser serowo-truskawkowy "Przymrużenie oka"

Autor: Sylwia

Przygotowanie

Krok po kroku...

Galaretki Czerwone rozpuszczamy w 4 szklankach gorącej wody i żółte także w 4 szklankach wody. Śmietanę ubijamy z fixami cukrem pudrem. Dodajemy ciągle ubijając ser. Biszkopty kruszymy.

Truskawki kroimy na małe kawałki Do pucharków wrzucamy pokruszone biszkopty, na to dajemy masę serową, kawałki truskawek,tężejącą galaretkę żółtą lub pomarańczową, biszkopty, masę serową i tężejącą galaretkę czerwona. Pucharki wkładamy na 2 godz. do lodówki.

Składniki

  • 2 duże śmietany 30%
  • 2 śmietan-fixy
  • 5łyżek cukru pudru
  • 0,5 kg. sera sernikowego
  • 2 czerwone galaretki
  • 2 żółte lub pomarańczowe galaretki
  • truskawki
  • biszkopty okrągłe 1 opakowanie