Przepisy

Roladki wiosenne z rzodkiewką

Roladki wiosenne z rzodkiewką

Autor: Danuta

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Schab podzielić na 4 porcje, rozbić mięso tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.

Rzodkiewki, sałatę i szczypiorek opłukać, osączyć. Ogórka obrać, pokroić wzdłuż na 4 części.

Rzodkiewki pokroić w cienkie plastry.

Na plastrze mięsa układać liść sałaty, plastry rzodkiewek, szczypior i słupek ogórka.

Mięso zwijamy z warzywami w rulon, roladki obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce. 

Smażymy roladki w głębokim tłuszczu kilka minut na wolnym ogniu. Układać roladki na półmisku wyłożonym liśćmi zielonej sałaty. Udekorować rzodkiewkami.

Składniki

  • schab b/k - 500 g
  • rzodkiewka -2szt
  • ogórek zielony -1 szt
  • szczypiorek do dekoracji
  • liście sałaty - 4 szt
  • jajko -1 szt
  • mąka
  • bułka tarta do panierki
  • sól i pieprz
  • tłuszcz

Produkty polecane

529

Jaja klatkowe
kl. M

179

Mąka Sarita

Typ 500 / wrocławska

499

Olej słonecznikowy Kropla Słońca

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry