phone icons
screen bg screen 2 screen 3 screen 4 screen 5 screen 6 screen 1

LICZNE KORZYŚCI
Z APLIKACJĄ MOBILNĄ DELIKATESY CENTRUM

text icon 1

Masz Delikartę
zawsze pod ręką

text icon 2

Aktywujesz
kupony promocyjne

text icon 3

Sprawdzasz swoje oszczędności
i historię zakupów

text icon 4

Sprawdzasz gazetki
i aktualne promocje

text icon 5

Wygodnie tworzysz
listy zakupowe

text icon 6

Inspirujesz się
przepisami

Przepisy

Jajka faszerowane pastą jajeczno-tuńczykową na kiełkach rzodkiewki

Jajka faszerowane pastą jajeczno-tuńczykową na kiełkach rzodkiewki

Autor: Ewelina

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozgnieść widelcem.
Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Szczypiorek drobno pokroić.
Jajka, tuńczyk, żółty ser, szczypiorek i majonez wymieszać ze sobą doprawić solą i pieprzem.
Jajka na faszerowanie ugotować, obrać i przekroić na wysokości ¼ jajka, tak aby powstały czapeczki. Żółtka z jajek usunąć i dodać do pasty zostawić troszkę do obtoczenia.
Jajka nafaszerować pastą, obtoczyć w rozgniecionym żółtku i przykryć czapeczką. Podawać na kiełkach z rzodkiewki.

Składniki

  • 8 jajek
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 60g żółtego sera
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • jajka na faszerowanie około 10 sztuk
  • 30g kiełków rzodkiewki

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry