Przepisy

Grillowany bakłażan z rzodkiewką i serkiem wiejskim

Grillowany bakłażan z rzodkiewką i serkiem wiejskim

Autor: Ania

Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Bakłażana kroimy na plastry ok 5mm, każdy doprawiamy, smarujemy oliwą i grillujemy po 2 minuty z każdej strony.

Serek doprawiamy, dodajemy poszatkowaną dymkę, rzodkiewki ścieramy na dużych oczkach, kiełki siekamy, całość mieszamy.

Bakłażana studzimy, następnie każdy plaster smarujemy farszem i zwijamy.

Idealne na zimno, jako przekąska czy śniadanie.

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • 6 rzodkiewek
  • 1 garść kiełków rzodkiewki
  • sól różowa himalajska do smaku
  • pieprz pomarańczowy do smaku
  • 3 szczypty suszonych kwiatów lawendy, nasturcji i nagietka
  • oliwa do smarowania
  • cebulka dymka 2 szt

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry