Przepisy

Kruche babeczki z serkiem rzodkiewkowym i łososiem

Kruche babeczki z serkiem rzodkiewkowym i łososiem

Autor: Katarzyna

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wykleić nim foremki na babeczki. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor.

Serek wymieszać z rzeżuchą oraz startymi i odciśniętymi rzodkiewkami. Doprawić do smaku. Plasterki łososia złożyć na trzy i obsmażyć na patelni grillowej, wystudzić i rozdrobnić widelcem. Babeczki przygotować przed podaniem, żeby nie zmiękły. Na kruche ciasto nałożyć serek, na to łososia i groszek.

Składniki

Ciasto kruche na około 35 babeczek:

  • 250 g mąki (u mnie pół na pół pszenna i krupczatka)
  • 2 żółtka
  • 150 g margaryny
  • 1 płaska łyżeczka soli

Wypełnienie:

  • 400 g serka naturalnego
  • 2 garści rzeżuchy
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • sól i pieprz
  • 100 g łososia wędzonego
  • 1 puszka nimi groszku

Produkty polecane

Łosoś wędzony na zimno
Rybne Specjały

139

Margaryna Niezbędna

60% tłuszczu

149

Groszek konserwowy
Słoneczny Ogród

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry