Przepisy

Tropikalny sernik z mango

Tropikalny sernik z mango

Autor: Justyna

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Ciasteczkowy spód

Ciastka drobno pokruszyć, dodać miękkie masło i wyrobić do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Masę przełożyć do blaszki o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze, równomiernie ugnieść w dno formy.

Masa serowa

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Składniki krótko zmiksować do ich połączenia. Masę przelać na ciasteczkowy spód. Piec w kąpieli wodnej w 175 st.C przez około 60-70 minut (lub dłużej), aż sernik będzie ścięty z wierzchu. Upieczony pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia, następnie schłodzić w lodówce minimum 4 godziny.

Tropikalna galaretka

Galaretkę rozpuścić w ¾ szkl. wrzącej wody, pozostawić do przestudzenia. Następnie dodać do niej puree z mango i zmiksować. Gdy galaretka zacznie tężeć, wylać ją na schłodzony sernik. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Smacznego!

(Inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka Agi) 

Składniki

Ciasteczkowy spód:

  • 350 g ciastek kakaowych
  • 90 g miękkiego masła

Masa serowa:

  • 750 g zmielonego twarogu
  • 2 szkl kwaśniej śmietany 12%
  • 5 jajek
  • 3 dojrzałe owoce mango zmiksowane na puree
  • 1,5 szkl cukru
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • skórka otarta z 1 pomarańczy

Tropikalna galaretka:

  • 1 mango zmiksowane na puree
  • 1 galaretka pomarańczowa

Produkty polecane

479

Masło Ekstra
Mleczna Zagroda

529

Jaja klatkowe
kl. M

279

Twaróg Mleczna Zagroda

klinek

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry