Przepisy

Sernikowe mango migdalenie

Sernikowe mango migdalenie

Autor: Ewelina

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Migdały delikatnie podprażamy na suchej patelni i przekładamy do miski. Na patelni rozpuszczamy cukier. Dodajemy migdały, obtaczamy w karmelu a następnie miksujemy, ale niezbyt drobno. Gotowa masę przekładamy na wyłożoną folią aluminiową tortownicę o średnicy 24cm.

Mango obieramy ze skórki i miksujemy blenderem na jednolitą masę.

Palmę ucieramy z cukrem na puch. Nadal ucierając, dodajemy żółtka, zmiksowane mango i po trochu sera. Wsypujemy budyń i dodajemy ubitą z białek pianę. Delikatnie mieszamy.

Gotową masę wykładamy na przygotowany wcześniej spód. Gotowe ciasto pieczemy w temperaturze 160 stopni C przez około 50-60-minut. Następnie uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy sernik do wystygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy sernik, dekorujemy orzeszkami i czekoladowymi kulami. 

Składniki

Spód:

  • 200g migdałów w słupki
  • 6 łyżek cukru trzcinowego

Masa serowa:

  • 0,5 kg sera trzykrotnie mielonego
  • 1 szklanka cukru
  • 125g palmy
  • 1 budyń waniliowy
  • 4 jajka
  • 1 olejek waniliowy
  • 2 sztuki mango (około 1 szklanki mango)

Dekoracja:

  • 1 czekolada
  • orzeszki
  • czekoladowe kule

Produkty polecane

279

Twaróg Mleczna Zagroda

klinek

549

Jaja kurze

wielkość L / chowu klatkowego

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry