Przepisy

Bananowe kominy

Bananowe kominy

Autor: Ewelina

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Umyj starannie jajko i wbij do misy miksera. Dodaj mleko, jogurt, mąkę, miód, rozpuszczoną czekoladę, kakao. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto. Odstaw na pół godziny, aby ciasto dojrzało.

Używając pędzelka posmaruj patelnię oliwą. Kiedy tłuszcz się rozgrzeje, łyżką wazową wlej na patelnię porcję ciasta. Smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.

Umyj i obierz ze skórki banany. Owiń je naleśnikami i pokrój na kawałki. Postaw naleśniki i posyp cukrem pudrem. Udekoruj je malinami i listkami mięty.

Składniki

  • Szklanka mąki pszennej
  • Jajko
  • ½ szklanki mleka
  • ½ szklanki jogurtu
  • 2 łyżki miodu
  • Pół rozpuszczonej mlecznej czekolady
  • Łyżka płaska kakao
  • Trzy banany
  • Szklanka malin
  • Łyżka oliwy
  • Cukier puder do posypania naleśników
  • Listki mięty

Produkty polecane

1149

Miód Baśniowa Pasieka

lipowy

139

Mąka Kuchenna Typ 650

Sarita

529

Jaja klatkowe
kl. M

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry