Przepisy

Chlebek bananowy z orzechami

Chlebek bananowy z orzechami

Autor: Marta

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Banany zmiksować blenderem. Do masy bananowej dodać olej, jajko, jogurt i dokładnie wymieszać. Następnie wymieszać wszystkie suche składniki, tj. mąkę, cukier, sodę, cynamon, szczyptę soli.
Do składników suchych wlać wymieszane "składniki mokre". Wymieszać do połączenia. Na koniec dodać posiekane orzechy włoskie (orzechy można wcześniej uprażyć na suchej patelni).

Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki keksówki. Piec ok. 50 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Składniki

  • 4 średnie, dojrzałe banany
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich

Produkty polecane

099

Jogurt naturalny
Mleczna Zagroda

139

Mąka Kuchenna Typ 650

Sarita

499

Olej słonecznikowy Kropla Słońca

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry