Przepisy

Bananowe pączki

Bananowe pączki

Autor: Diana

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Banany zmiksować na puree.
Dodać jajko, mleko i po rozmieszaniu wsypać składniki sypkie.
(Powinna wyjść dość gęsta, jednolita masa.)
Ciasto nabierać za pomocą łyżki (stołowej - do zupy) i wrzucać na rozgrzany tłuszcz.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone pączki umieścić na ręcznikach papierowych i dobrze odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Posypać cukrem pudrem.

Składniki

  • 3 duże banany
  • 1 jajko
  • 1,5 -1 i 3/4 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 4 łyżki cukru pudru

Produkty polecane

549

Jaja kurze

wielkość L / chowu klatkowego

139

Mąka Kuchenna Typ 650

Sarita

219

Mleko Mleczna Zagroda

2% / butelka

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry