
Słodkie, pieczone pałki z kurczaka w curry i ananasem
- Kategoria:
- Tagi:
drukuj pobierz
1. Pałki z kurczaka oprószyć przyprawą i odstawić na godzinę.
2. Ananasa pokroić w kostkę a sok zostawić do zalewy.
3. Zalewa curry: Zagotować wodę, dodać kostki rosołowe, masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, curry, ketchup, sok z ananasów i starte na tarce marchewki. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut.
4. Do żaroodpornego naczynia wsypać ryż, wlać gorącą zalewę curry i wymieszać. Ułożyć pałki z kurczaka, posypać kawałkami ananasa i polać miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50minut. Po tym czasie posypać startym żółtym serem i ponownie wstawić do piekarnika na 10-15minut. Udekorować natką z pietruszki.