Przepisy

Ananasowy kurczak

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Piersi przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 cienkie kotlety. Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Obsypujemy przyprawą do drobiu. Por kroimy w półtalarki, ananas kroimy w kostkę. Ketchup mieszamy z majonezem. Dodajemy sok z ananasa. Na dnie naczynia żaroodpornego wykładamy połowę pora. Kładziemy na to mięso. Przykrywamy resztą pora wymieszaną z ananasem. Polewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni C. 

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa do drobiu
  • pół dużego pora
  • pół puszki ananasa
  • 5 łyżek ketchupu
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek soku z ananasa

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry