Przepisy

Naleśniki z musem ananasowym

Naleśniki z musem ananasowym

Autor: Marta

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Wszystkie składniki (mąkę, jajko, mleko, wodę, olej, szczyptę soli) bardzo dokładnie mieszamy by nie było grudek, jeśli ciasto będzie za gęste dodajemy jeszcze odrobinę wody. Patelnię rozgrzewamy. Nalewamy łyżką wazową porcję ciasta i rozprowadzamy kręcąc patelnią. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia. Obracamy placek na drugą stronę i smażymy by się ze złocił.

Serek rozdrabniamy widelcem, mieszamy z jogurtem naturalnym, cukrem pudrem i pokrojonym w drobną kostkę ananasem.

Naleśniki smarujemy serkiem, zawijamy, można też oprószyć cukrem pudrem.

Mus ananasowy:
w rondelku rozpuszczamy miód, następnie dodajemy drobno posiekanego ananasa, możemy też dodać łyżkę Malibu. Podsmażamy do uzyskania konsystencji marmolady. Jeśli efekt marmolady chcemy uzyskać szybciej - ananasa zamiast posiekać można zblendować. 

Składniki

  • 100 g Mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mleka
  • pół szklanki wody mineralnej gazowanej
  • 250 g białego sera
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 3 plastry ananasa (świeżego lub z puszki)

Mus ananasowy:

  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka Malibu (opcjonalnie)
  • 4 plastry ananasa

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry