Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i również pokroić w kostkę.
Kukurydze i ananasy odsączyć z zalewy.
Na rozgrzanym oleju usmażyć piersi z kurczaka. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie zdjąć z tłuszczu. Na tym samym oleju smażyć kolejno paprykę, cebulę i marchewkę. Następnie wszystkie składniki przełożyć na patelnię. Dodać pomidory, koncentrat pomidorowy i ocet i razem próżyć 5 minut.
Można podlać 1 szklanką wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Na samym końcu dodać ananasy i kukurydzę.
Dobrze razem wymieszać.
Podawać z ryżem lub makaronem.