Przepisy

Gruszki w piance jajeczno-migdałowej

Gruszki w piance jajeczno-migdałowej

Autor: Marta

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Gruszki umyć, osuszyć, przekroić na pół - wydrążyć gniazda nasienne.
Na patelni rozgrzać tłuszcz - ułożyć gruszki - podsmażyć chwilkę, żeby się lekko zrumieniły.

Do zarumienionych gruszek wlać wino białe - dusić aż będą miękkie.

Napój migdałowy zagotować.
Na parze utrzeć żółtka z cukrem. Do puszystej masy jajecznej wlać napój migdałowy.
Ucierać do momentu, aż puszysty krem nieco zgęstnieje. Trwa to około 10-12 minut.

Na talerzykach deserowych układać gruszki, dookoła owoców lub też na wierz wyłożyć puszystą piankę jajeczno-migdałową.

Posypać migdałami i kawą rozpuszczalną.

Składniki

  • 2 średnio dojrzałe gruszki
  • 1/2 szkl. białego wina półsłodkiego
  • łyżeczka margaryny/masła
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki cukru
  • 3/4 szkl. napoju migdałowego Alpro
  • migdały, kawa rozpuszczalna

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry