Przepisy

Czekoladowe ravioli z farszem cynamonowo-gruszkowym

Czekoladowe ravioli z farszem cynamonowo-gruszkowym

Autor: Aneta

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

CIASTO: cukier rozpuszczamy w gorącej wodzie. Mąkę mieszamy z kakao i dolewamy wodę z cukrem. Ugniatamy ciasto aż będzie elastyczne. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na pół godziny. Ciasto kroimy na pół. Jedną część ugniatamy i wałkujemy na cienko. Potem to samo robimy z drugą połową ciasta. Na cieście w równych odległościach układamy po łyżeczce farszu. Przykrywamy drugim płatem ciasta. Wykrawamy nasze ravioli nożem lub specjalna wykrawaczką nasze ravioli z nadzieniem w środku. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia na wierzch.


SOS KARMELOWY: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. śmietanke podgrzewamy. dolewamy do czekolady i mieszamy.

FARSZ DO RAVIOLI: Ubijamy śmietankę mikserem. dodajemy serek, sok z cytryny, cynamon i cukier puder. Mieszamy wszystko. Kroimy gruszkę w kostkę i dodajemy do farszu. delikatnie mieszamy.

Składniki

Ciasto:

  • 250 g mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao
  • 1/2 szklanka wody
  • 2 łyżki cukru

Sos karmelowy:

  • 1 tabliczka czekolady białej karmelowej
  • 150 ml śmietany kremówki

Farsz do ravioli:

  • 1 op. serka maskarpone
  • śmietana kremówka
  • odrobina soku z cytryny
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 gruszka

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry