Przepisy

Gruszki z cytryną w syropie

Gruszki z cytryną w syropie

Autor: Alina

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Słoiki i nakrętki umyć i wyparzyć. Cytryny umyć i sparzyć. Gruszki umyć, obrać z skórki, przekroić na pół i wykroić gniazda nasienne. Ułożyć gruszki pionowo w słoikach i dodać po 2-3 cienkie plasterki cytryny.

Wodę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. gorącą zalewą zalać gruszki i szczelnie zakręcić.

Pasteryzować około 15-20 minut w zależności jak twarde są gruszki.

Składniki

  • gruszki dowolna ilość
  • cytryny

Zalewa:

  • 0,5 l wody
  • 300 g cukru
  • 2 łyżki cukru waniliowego

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry