Przepisy

Dyniowe roladki schabowe w pomidorach

Dyniowe roladki schabowe w pomidorach

Autor: Sylwia

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Cząstki dyni ugotować na parze lub upiec w piekarniku. Oliwę rozgrzać na patelni i dodać rozgnieciony czosnek i tymianek. Podgrzewać, aż będzie wyczuwalny aromat. Należy jednak uważać, żeby nie spalić czosnku.
Do dyni dodać przyprawy z przysmażonym czosnkiem i zmiksować na gładkie puree. Powinno być bardzo gęste.

Plastry mięsa rozbić tak jak na kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Nałożyć puree z dyni i dokładnie zwinąć roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami lub nicią bawełnianą, inaczej nam się rozpadną. Obsmażyć na rumiano.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na cząstki i wrzucić na patelnie razem z wcześniej podsmażonym czosnkiem. Smażyć, aż większość soku odparuje i pomidory będą gęste. Przyprawić i wlać kremówkę. Do sosu przełożyć obsmażone roladki i chwilę razem dusić.
Podawać np z ziemniakami.

Smacznego :)

Składniki

  • 4 plastry schabu
  • 400g dyni Hokkaido
  • 1 ząbek czosnku
  • parę gałązek tymianku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz czarny
  • oliwa z oliwek

SOS:

  • 4 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz czarny

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry