Przepisy

Leniwe kluski dyniowe

Leniwe kluski dyniowe

Autor: Katarzyna

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Twaróg rozgniatamy widelcem przez kilka minut aż stanie się kremowy. Dodajemy do niego jajko i puree z dyni, dokładnie mieszamy aż do połączenia. Następnie dodajemy szczyptę soli i stopniowo dodajemy mąkę, mieszamy. Przenosimy się z ciastem na stolnicę i wyrabiamy je. Z ciasta formujemy cienkie wałeczki i nożem odcinamy kluski.
W garnku zagotowujemy wodę ze szczyptą soli i gotuj kluski około 2 minut od wypłynięcia.

Podajemy je no. Ze zrumienioną na maśle bułką tartą.
Życzę smacznego :-)

Składniki

  • 250g twarogu półtłustego
  • ¾ szklanki puree z dyni
  • 1 jajko
  • 2-2,5 szklanki mąki pszennej
  • Szczypta soli
  • Do podania: zrumieniona na maśle bułka tarta

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry