Przepisy

Pieczona dynia z polędwicą wieprzową

Pieczona dynia z polędwicą wieprzową

Autor: Mariola

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Dynię obieramy kroimy na kawałki. Polędwicę oczyszczamy z błon, myjemy. Marynata . Do miseczki wlewamy 2 łyżki oleju dodajemy sok z cytryny,rozmaryn sól i pieprz do smaku mieszamy. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy polędwiczkę ostawiamy w chłodne miejsce.

Do naczynia żaroodpornego wkładamy pokrojoną dynię i polędwiczkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni pieczemy około 30 -40 minut Całość posypujemy grubą solą.

Składniki

  • 1 dynia
  • 1 polędwica wieprzowa
  • sól,pieprz do smaku
  • świeży rozmaryn
  • olej
  • sok z cytryny

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry