
Do miski wkładamy mascarpone. Dodajemy po łyżce kajmaku i miksujemy chwilkę, aż składniki się połączą. Krem odstawiamy do lodówki, wówczas łatwiej będzie nim dekorować babeczki, a w tym czasie przygotowujemy muffinki. Do miski wbijamy jajko i rozkłócamy je widelcem.
Następnie wlewamy mleko, olej i dodajemy puree z dyni. Całość dokładnie mieszamy.
Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier i cukier waniliowy, przyprawy, proszek do pieczenia i sodę. Dokładnie mieszamy. Mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy do połączenia się (nie dłużej) i masę rozkładamy do formy na muffinki wypełnionej papilotkami.
Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut tzn. aż babeczki się zarumienią. Po upieczeniu babeczki studzimy, a następnie wyciskamy na nie krem za pomocą szprycy.
Babeczki dekorujemy cukrowymi kuleczkami. Przechowujemy w lodówce.
Życzę smacznego :)