Przepisy

Brownie z dynią

Brownie z dynią

Autor: Aneta

Przygotowanie

Krok po kroku...

Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z masłem. Dodajemy cukier, jajka, mleko i mieszamy. Dodajemy mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia, miksujemy. Dodajemy puree z dyni i miksujemy.
Czekoladę z orzechami łamiemy na większe kawałki.
Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem. Posypujemy połamaną czekoladą.

Pieczemy ok 20 min w temp. 180 st.

Składniki

  • 100 g roztopionego i wystudzonego masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 2 roztrzepane jajka
  • 1 łyżka mleka
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 250 g puree z dyni upieczonej
  • 1 czekolada z orzechami