Przepisy

Makaron spaghetti aglio, olio e chilli z dynią

Makaron spaghetti aglio, olio e chilli z dynią

Autor: Małgorzata

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Kawałki dyni gotujemy przez 15-20 minut, najlepiej by był lekko twarde. Płuczemy zimną wodą i odstawiamy do wysuszenia.

Makaron gotujemy al dente. Na patelni podgrzewamy oliwę – oliwy dodajemy sporo! - dodajemy przyprawy suszone, ząbki czosnku pocięte na cienkie plasterki. Osuszoną dynię dodajemy do posmażonych przypraw, obtaczamy ją w sosie. Odcedzony makaron dodajemy na patelnie, mieszamy z sosem.

Przed podaniem posypujemy danie natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem.

Składniki

  • oliwa extra vergine
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego chilli
  • makaron spaghetti u
  • 300g obranych kawałków dyni
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • świeżo mielony pieprz

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry