Przepisy

Pieczona dynia hokkaido z chili i mozzarellą

Pieczona dynia hokkaido z chili i mozzarellą

Autor: Agata

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

1.
Dynię myjemy, kroimy na pół, nie obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy na centymetrowe plastry.Układamy w naczyniu żaroodpornym na pergaminie.

2.
Olej z chili mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, rozprowadzamy na plasterkach dyni, posypujemy pokrojoną w paski chili, oprószamy solą i pieprzem do smaku. Pieczemy w nagrzanym do 200*c piekarniku przez 25 minut, aż się przyrumieni, następnie posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy jeszcze 2-3 minuty. Podajemy po wyjęciu z pieca.

Składniki

  • 1 średnia dynia hokkaido
  • 7-8 łyżek aromatyzowanego oleju z chili
  • 1 świeża papryczka chili lub w oleju
  • gałązka rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól morska do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • 10 dag sera mozzarella

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry